Bedrijfstraining

Train de trainer

Hoe zet je een goede training neer en hoe zorg je ervoor dat je deelnemers geïnspireerd naar huis gaan? Dat gaan we jou leren. Je maakt je eigen training en aan het eind van dit programma ga je je trainingen geven aan stadsgenoten die het financieel zwaar hebben en die stappen richting de arbeidsmarkt willen zetten. 

}

6 Maanden | 12 maanden

€ 1295,- | € 2.250,-

10 – 12 Deelnemers

Wat levert het je op?

Samen met een ervaren trainer ga je aan de slag met je eigen training. Bij een training komt veel meer kijken dan alleen het geven. Je gaat aan de slag met de voorbereiding, een analyse van je doelgroep en maakt kennis met de verschillende werkvormen. Ook leer je hoe je de juiste werkvorm kiest en hoe je tijdens de training in kan spelen op de dynamiek in de groep. Natuurlijk ga je ook evalueren, wanneer is je training een succes?

Z

Je weet hoe je een stimulerende training neerzet.

Z

Je kent je eigen trainersstijl en weet hoe je overkomt voor een groep.

Z

Je kunt de stof didactisch verantwoord brengen.

Z

Je training sluit aan op de behoefte van je doelgroep en je weet hoe je echt contact kunt maken.

Z

Je weet hoe je interactie stimuleert en hoe je de groep kunt begeleiden bij een casus.

Z

Je kent de verschillende werkvormen en weet wanneer je ze kunt inzetten.

Z

Je kunt omgaan met (kritische) vragen.

Z

Je kent de verschillende leerstijlen en weet hier tijdens je training op in te spelen.

Je werkt aan jouw persoonlijke stijl als trainer en leert
je talenten optimaal in te zetten.

Voor het geven van een goede training of presentatie is meer nodig dan je eigen kennis en enthousiasme. Je verhaal moet didactisch goed in elkaar zitten. Met didactisch bedoelen wij dat je deelnemers kennis en vaardigheden kunt leren. En dat niet alleen. Je wilt je deelnemers raken en enthousiasmeren zodat ze echt met iets naar ‘huis’ gaan.

 

Voor wie

Managers, opleiders, coaches, trainers, adviseurs, HRM-professionals, leidinggevenden en andere mbo+ geschoolde professionals die willen kennismaken met het trainersvak en zich hier verder in willen ontwikkelen.

Het programma

Deze unieke Action Learning leerervaring start met een intakegesprek. Je wordt persoonlijk begeleid door een ervaren trainer en programmamanager. Je volgt je eigen leerpad maar wel in een groep. Een veilige leeromgeving waarin je waardevol van en met elkaar leert en waarin je praktijkervaring opdoet.

L

Intakegesprek.

L

Training (1 dagdeel): Hoe maak ik een training? Van voorbereiding tot evaluatie.

L

Training (1 dagdeel): Hoe geef ik een training?

L

Je geeft je eigen training, praktijkervaring met echte deelnemers.

Je krijgt feedback van een ervaren trainer, de andere cursisten en je ziet hoe de andere deelnemers het aanpakken. Zo wordt je volgende training nóg beter.

Wat anderen zeggen

Ik wilde leren om een training te maken en vervolgens te geven. En dat is gelukt! Ik weet nu hoe ik als professional de plek van trainer kan
innemen.

Bianca van Harskamp

Accountmanager

Het werken met deze nieuwe groep mensen heeft mij geleerd om wat meer de ruimte te laten aan de dynamiek van de groep en minder te sturen op resultaat.
Miranda van Nijhuis

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Join US

Al 10 jaar werken wij met veel plezier aan een wereld waarin iedereen zijn talent kent en in kan zetten. Hoe ben je als bedrijf succesvol? Hoe ben je als professional en als mens succesvol? Dat begint bij weten wie je bent, wat je te bieden hebt en door te leren hoe je dit uit anderen haalt. Zo maken we de wereld een beetje mooier en daar zijn we trots op. Laat je gegevens achter wanneer je klaar bent om ook die stap te zetten.