Action learning

WAT IS ACTION LEARNING?

In de programma’s van Talentcoach wordt je manager of professional gekoppeld aan een echt mens met een echt probleem. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een nieuwe start wil maken op de arbeidsmarkt. Of iemand die financieel beter wil en moet worden. Een win-win als je het ons vraagt.

Onze programma’s hebben een brede en diepe impact
waarover jaren later nog gepraat wordt.

ZO WERKT ACTION LEARNING BIJ TALENTCOACH

Leren in een groep, met en van elkaar

Deelnemers volgen hun eigen leerpad maar wel in een groep. Deze peergroep bestaat uit managers en professionals uit verschillende organisaties en met verschillende achtergronden. Dit sociale aspect versterkt de persoonlijke groei en zorgt voor een hoger leerrendement. 

Stel de juiste vragen en je hebt de sleutel tot de oplossing van een complex probleem

Het stellen van de juiste vragen en reflectie is heel belangrijk bij Action Learning. Maar laat dit nou net het lastigste te zijn dat er is. In onze programma’s gaat de professional hiermee oefenen. Maar er is meer nodig. Samen met iedere deelnemer gaan we aan de slag met zijn of haar belemmeringen.

Doorlopen van de volledige leercyclus

‘Mijn professionals weten het nu toch, waarom doen ze het dan niet?’ vraag je je misschien soms af. Dit komt doordat trainingsbureaus vaak kiezen voor 1 of 2, en soms 3 fasen van de leercyclus. Bij Talentcoach maken we de leercyclus helemaal af. De professional reflecteert, trekt lessen en formuleert best practices die we opnieuw toepassen. Maar nu met een beter resultaat.

BLENDED LEERMIX MET EEN HOOG LEERRENDEMENT

Na een uitgebreide intake wordt de professional gematcht aan een coachee. Out of the classroom, into the game. De professional gaat aan de slag met de training én past het geleerde gelijk toe in de praktijk. Live ontmoetingen wisselen we af met e-learning en online bijeenkomsten. Zo ontstaat een zelfsturende leerhouding die 75% van leeropbrengst vasthoudt.

Actie

In onze programma’s betekent actie: het veroorzaken van actie en zelf ‘blijven staan’. De uitdaging is om een probleem niet zelf op te lossen maar om de coachee in beweging te brengen. Een lastige en waardevolle paradox: kun jij vanuit je hart afstand houden?

Professioneel, persoonlijk én zakelijk ontwikkelen

In onze Action Learning programma’s ontwikkelt de deelnemer professionele- en persoonlijke vaardigheden. Maar daar blijft het niet bij. Natuurlijk leren we je manager of professional ook om het geleerde doeltreffend in te zetten in zijn/haar eigen team en binnen jouw organisatie.

Wat anderen zeggen

Ik wilde leren om een training te maken en vervolgens te geven. En dat is gelukt! Ik weet nu hoe ik als professional de plek van trainer kan
innemen.

Bianca van Harskamp

Accountmanager

Het werken met deze nieuwe groep mensen heeft mij geleerd om wat meer de ruimte te laten aan de dynamiek van de groep en minder te sturen op resultaat.
Miranda van Nijhuis

Adviseur Duurzame Inzetbaarheid

Contact?

Wat leuk dat je interesse hebt in onze Action Learning programma’s. Heb je advies nodig? We denken graag vrijblijvend met je mee.

Laat je gegevens achter en dan hoor je snel van ons. Bellen of appen kan natuurlijk ook!
+31 (0)6 330 87 606